Body & food Schildklier

Mijn schildklier na 3 maanden glutenvrij eten

gluten, glutenvrij, schildklier, glutenvrij, voordelen glutenvrij, waarom glutenvrij, health, healthblog, food, eten, mamablog, glutenallergie, lalog, lalog.nl, lalogblog
Drie maanden geleden startte ik met glutenvrij eten. Iets dat al zeker twee jaar door mijn hoofd heen ging want het kan nog al eens helpen bij schildklierproblemen. Ik had er al genoeg over gelezen en een hoop informatie erover opgezocht. Mijn endocrinoloog daarentegen dacht dat het niets uit zou maken, dat glutenvrij eten niets voor me zou doen. Toch begon ik er halverwege januari mee. Vorige week mijn bloed weer prikken en kreeg ik de uitslag.

Waarom glutenvrij bij schildklierproblemen?

Gluten kunnen ervoor zorgen dat auto-imuun ziektes actiever zijn. Ze kunnen ontstekingsreacties uitlokken en deze kunnen er ook voor zorgen dat de schildklier langzamer werkt. Nou is dit natuurlijk niet altijd alleen maar de oorzaak, maar gluten kunnen er dus wel degelijk invloed op hebben. Ik schreef al eerder over mijn huidklachten (ontstekingen van de haarzakjes op mijn bovenarmen en -benen) dus ik vond het zeker de moeite waard om gluten (voorlopig) te schrappen.

Meer over mijn overstap naar glutenvrij eten lees je hier!

Terug naar mijn schildklier. Na mijn derde bevalling moest ik meteen weer terug naar mijn de dosering van voor de zwangerschap. Thyrax 75 mcg it is.

Nu na drie maanden glutenvrij eten voel ik regelmatig klachten van hyperthyreoïdie. En op sommige dagen is het me zo duidelijk! Ik voel me hyper, opgejaagd, ik heb geen trek, een droge mond en ik zweet… Het kan niet anders zijn dan dat mijn waardes aan de hoge kant zijn!

schildklier, bloedprik, bloed prikken, Euthyrox, Thyrax, hormonen, schildklierhormoon, schildklier patient, hyperthereoidie, hypothereoidie, langzame schildklier, snelle schildklier, blog, mamablog, gezondheid, health, la log, lalogblog, la log.nl
Bloed prikken. En vorige week had ik een belafspraak met mijn internist over de uitslag. En joeh!!! Mijn waardes zijn te hoog! (Voor mijn lotgenoten: TSH 0,32 (ref: 0,4) en T4 20) Dat betekend dat ik mag zakken in mijn medicatie. Het is jaren geleden dat ik onder de 75 mcg heb gezeten en ik vind dit een grote overwinning. Het bewijs dat er met voeding voor mij wel degelijk iets te halen valt! Ik ben sinds een paar dagen terug gegaan naar 62,5 mcg.

Ik ga natuurlijk door met glutenvrij eten en ben heel benieuwd wat mijn waardes over drie maanden weer zijn! Natuurlijk hou ik jullie op de hoogte. Zorg goed voor jezelf ♥

gluten, glutenvrij, schildklier, glutenvrij, voordelen glutenvrij, waarom glutenvrij, health, healthblog, food, eten, mamablog, glutenallergie, lalog, lalog.nl, lalogblog

lalog.nl, lalog, lalogblog, mamablog, mamalifestyle blog, logo lalog

 

 

 

Volg lalog ook op Instagram en Facebook!