Lifestyle Mama en zo Momlife Personal Schildklier

Momlife, werk, gezondheid… Even bijkletsen!

Bijkletsen, blog, blogger, mamablog, mamablogger, momlife, girlmom, werk, werkende moeder, thee, schildklier, gezondheid, health, lifestyle, mamalifestyle, mamalifestyleblog, lalog.nl, lalog, Wendy
Ja, joh even bijkletsen hoor want wat is het nog steeds druk. Leuk druk! Maar dat het hectische 2018 vlekkeloos overgaat in het nieuwe 2019 is wel een beetje waar.
Daar zit ik dan met al mijn goede bedoelingen. Maar echt: wat krijg ik een energie van al die leuke drukte. Met af en toe een uitgeblust momentje om dan weer heerlijk op te laden en rustig aan te doen maar dat is momlife. Of nee, gewoon: life. Of je nu mom bent of niet. Hoe het gaat met mijn life, werk en -ohja- schildklier lees je vandaag op de blog ♥

Life

Bijkletsen, blog, blogger, mamablog, mamablogger, momlife, girlmom, werk, werkende moeder, thee, schildklier, gezondheid, health, lifestyle, mamalifestyle, mamalifestyleblog, lalog.nl, lalog, Wendy, center parcs, Huttenheugte

Om de decemberdrukte die in januari gewoon door denderde de kop in te drukken, zijn wij eind januari lekker een weekje weg geweest! We zaten zeven dagen in Center Parcs de Huttenheugte en het was heerlijk! Nergens rekening mee houden, niemand hoeft weg. Gewoon zeven dagen samen. Dat vond ik toch echt genieten hoor. In die week was er ook weer even de tijd voor een stukje zelfreflectie (Ik heb het druk! Ik doe teveel! Sukkel!), vakantieplannen voor de zomer maken en lekker veel lezen! In januari heb ik gelukkig al heel wat theetjes en hilarische momenten met vriendinnen gehad. Mijn schrijfcursus gaat goed en ook mijn blog blijft steady. So far so good dus met mijn momlife!

Werk

Te leuk. Nog steeds. Ik ben zo blij met de switch die ik vier jaar geleden in de Efteling maakte! Wat ik wel ga doen is wat uren ouderschapsverlof inzetten zodat ik een avond extra vrij ben want vier dagen (drieënhalf was het dan) vind ik toch een beetje teveel. Net even die ene avond eraf om meer rust in de week te krijgen, dus hee, toch ergens goed voor geweest hoor die zelfreflectie 😉 Ik geef op woensdagavond natuurlijk ook nog les op de sportschool en val af en toe nog een lesje in (ik zeg vaker ‘nee’ nu!) dus het is even goed zo. Deze balans wil ik voorlopig zo houden.

Gezondheid

Dat schildklierdrama van afgelopen jaar gaan we dus niet meer doen he. Ik hou alle bloeduitslagen zelf goed bij en noteer de data en waardes zodat ik precies weet hoe het zit. Voorlopig mag ik ook nog bij de internist onder controle blijven en tot nu toe gaat dat heel goed! Ik zit goed in mijn waardes en medicijnen, weet nu welke voeding voor mij extra belangrijk is bij mijn schildklierprobleem en wat ik beter niet teveel kan nemen. Eten gaat alweer een maand of drie heel goed. Aankomen ook trouwens, haha lekker dan. Maar mijn gewicht is weer op peil en stabiel en ik voel me er zoveel energieker bij! Wat ik wel heb als ik een keer hoofdpijn heb, super vermoeid ben of geen eetlust heb, is dat ik meteen denk dat mijn schildklierhormonen niet goed zitten. Kijk, die schildklier is afgelopen jaar helemaal uitgevallen terwijl hij daarvoor nog wel enigszins iets deed maar nu is dat niet meer. Ik ben echt zo bang dat ik weer in vooral een hyper terecht kom. En hypo wil ik ook niet want daar begon het allemaal mee. Maar dat moet ik dus loslaten want het ligt echt niet altijd meteen aan die schildklier. Het is niet verkeerd om er rekening mee te houden maar ik moet ook in gedachten houden dat het nu heel goed gaat!

Hoe gaat 2019 voor jou tot nu toe? Binnenkort blogjes over onze bezoekjes aan Plopsaland en Wildlands tijdens onze vakantie in Drenthe. Of het de moeite is om ze te bezoeken lees je snel!

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

Instagram
Facebook

 

2 gedachten over “Momlife, werk, gezondheid… Even bijkletsen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.