Baby Mama en zo Zwanger

Nu al een tweede?

zwanger, tweede, zwangerschap, mama, mamablog, lifestyleblog, blog, La Log
“Huh? Ben jij zwanger? Alwéér?” was wel de meest originele reactie die ik kreeg op deze tweede zwangerschap, haha. Het valt allemaal wel mee. Ik ben nu drie maanden zwanger en Noor was dus veertien maanden toen ik voor de tweede keer zwanger werd. Nooit gedacht. Nee echt. Niet eens zo heel lang geleden schreef ik het artikel “En, wanneer komt de tweede?”. Noor werd een jaar en ik moest er nog niet aan denken. Ruim drie maanden later wel. What happend? Zoals ik ooit van mijn twijfelmoeder geloof af stapte, wilde ik nu ook ineens al een tweede kindje. En dat gevoel overvalt je ineens, ik kan het weten: ineens is daar een intens verlangen.

In juli wordt Noor een grote zus. Er zit dan net geen twee jaar tussen. Zo leuk dat die twee dan lekker dichtbij elkaar zitten. Het lijk me geweldig om te zien dat ze samen opgroeien. Toen Noortje net geboren was, dacht ik dat ik er zeker drie jaar tussen zou willen hebben. Op z’n minst! Vreemd dat je gevoel daarin zo kan veranderen. En natuurlijk is het (helaas) niet voor iedereen vanzelfsprekend om meteen zwanger te worden. Dat het de eerste keer bij ons meteen raak was, wilde niet zeggen dat dit nu weer het geval zou zijn. Grote verrassing dus dat al raak was voordat we het amper uitgesproken hadden!

Nu zit ik weer helemaal middenin de voedingskussens, omslagrompertjes en positiekleding: heerlijk! En omdat het nog niet zo heel lang geleden is dat ik zwanger was, kan ik al volop genieten van een bolle buik! Die was erg snel aanwezig. De rek zit er nog in, haha. Behalve misselijkheid en moe zijn (zooo moe!) mag ik niet klagen en voel ik meestal wel goed. Voor mijn bekkenpijn ben ik nog steeds onder behandeling. Mijn bekken en onderste ruggenwervel staan scheef en dat moet gefixt worden (auw!). Ondertussen loopt Noor vrolijk rond in een roze trui met “Hoera, ik word grote zus” erop. Trots kijk ik naar haar en voel me rijk. Wat een leuke, mooie, lieve zus krijgt ons tweede kindje!

zwanger, tweede, zwangerschap, mama, mamablog, lifestyleblog, blog, La Log
Baby 2.0 wordt nu al verwend: het eerst rompertje hangt al klaar! Gehad van de liefste “tante” 🙂

Wat vindt jij: zwanger? Alwéér? Of valt het mee?

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 
Joehoe, volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?