Interieur & thuis

Interieurtips voor jouw woonkamer!

interieurtips, lifestyle, lifestyleblog, bedden.nl, plaid, kussens, mamablog, La Log

Als een katachtige on the hunt sluip ik door onze woonkamer. Mijn accessoires kunnen maar beter op hun hoede zijn want het is weer zover: alles moet anders! Ik vind het heerlijk om met ons interieur bezig te zijn en dan vooral met de woonkamer: meubels verplaatsen, accessoires wisselen, kussens veranderen… ik kan er uuuren mee bezig zijn. Maar laten we dat vandaag maar niet doen. Ik geef je vijf simpele tips om jouw woonkamer een compleet andere uitstaling te geven, en nee, dat hoeft gelukkig niet duur te zijn!

Tip 1: Woondekens en plaids
In samenwerking met bedden.nl gaf ik mijn bank een hele andere look! Wist je dan je hier ook terecht kunt voor mooie woonaccessoires? Mijn oog viel meteen op het Porkee plaid. Dit prachtige plaid past perfect bij de turquoise- en zandtinten die we als “een rode draad” door ons hele huis hebben lopen. Nou is het natuurlijk heerlijk om ’s avonds met een kop thee onder zo’n plaid te vertoeven, maar moffel ‘m overdag niet weg in een hoekje. Gebruik een plaid om je bank een instant mini make-over te geven! Door slim te stylen creëer je steeds weer een andere look voor je bank. Hoe dan? Ik laat het je graag zien:

interieurtips, lifestyle, lifestyleblog, bedden.nl, plaid, kussens, mamablog, La Log
Optie 1: Plaats het plaid over één gedeelte van de bank. Zo speel je met kleur.
interieurtips, lifestyle, lifestyleblog, bedden.nl, plaid, kussens, mamablog, La Log
Optie 2: Combineer meerdere woondekens voor een warme uitstraling en een speels effect.
interieurtips, lifestyle, lifestyleblog, bedden.nl, plaid, kussens, mamablog, La Log
Optie 3: Combineer je plaid met kussens in dezelfde kleurtinten. Door het plaid op te vouwen oogt het lekker opgeruimd.
interieurtips, lifestyle, lifestyleblog, bedden.nl, plaid, kussens, mamablog, La Log
Optie 4: Drapeer je plaid nonchalant over de leuning van je bank alsof je daar geen half uur mee bezig bent geweest, haha.

Tip 2: Sierkussens
Sierkussens veranderen je bank! Zorg niet alleen voor kleur maar denk ook aan motieven en structuur van de stoffen om het meteen helemaal anders te maken. Een goede tip hier: koop kussenhoezen in plaats van dure sierkussens. De kussenhoezen op de foto hieronder kocht ik bij Ikea.

interieurtips, lifestyle, lifestyleblog, bedden.nl, plaid, kussens, mamablog, La Log
Structuur en prints!

Tip 3: Behang
In één dag kun je een hele andere muur hebben. Of een gedeelte daarvan, zoals ik heb gedaan. Eerst zat er een bloemenprint op, maar dat behangetje moest wijken voor deze leuke leisteentjes. Je kunt natuurlijk ook een paneel behangen en dat ophangen, dat is minder “ingrijpend”. Ik kocht het behang bij kleurmijninterieur.nl. Nog een tip: voor een klein bedrag kun je behangstaaltjes bestellen zodat je thuis een keuze kunt maken, handig!

Tip 2: Sierkussens


Tip 4: Vloerkleed

Een vloerkleed hoeft zeker niet duur te zijn: ik kocht deze voor twee tientjes! Een vloerkleed maakt je zithoek af. Durf met kleur te spelen zodat het niet eentonig wordt.

interieurtips, lifestyle, lifestyleblog, bedden.nl, plaid, kussens, mamablog, La Log
Ik koos voor roze-oranje tinten die mooi uitkomen bij de vloer.

Tip 5: Opbergmanden
Rommeltjes en magazines hou je in bedwang met leuke opbergmanden. Het mag best gezien worden, maar zo hou je het toch opgeruimd!

interieurtips, lifestyle, lifestyleblog, bedden.nl, plaid, kussens, mamablog, La Log
Binnenkort kan ik mijn lol op met m’n interieur want wij gaan verhuizen (later meer daarover!). Je snapt dat ik wel enige stress heb want welke kleur ga ik op de muur doen? Welke stoelen koop ik bij de eettafel en hoe gaan we de open haard doen? Natuurlijk is het ook erg leuk om hiermee bezig te zijn! Ik hoop dat ik jullie over een paar maanden trots het eindresultaat kan showen, maar eerst nog even wachten op de sleutel.

Ondertussen ben ik benieuwd hoe jij je woonkamer gezellig maakt?

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 

Joehoe, volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?