Lifestyle Personal

Druk, druk, druk. Ja, dat weten we nu wel!

druk, agenda, werk, La Log

Ja, jij hebt het ook druk. Ik weet het. Je leuke leven zit bomvol. En dat heb je helemaal aan jezelf te danken. Maar ja, het is ook allemaal zo leuk he? Herkenbaar? Ook hier is het volle bak rennen en vliegen. En heus niet alleen omdat ik een kind heb. Daarvoor was het ook al zo. Maar het is dus allemaal zo leuk: een dreumes, twee toffe parttime banen, het sporten, mijn lieve blogje, de schrijfcursus, een awsome vriendenkring en, oja, manlief! Haha! En dan zijn daar ook nog de minder leuke dingen zoals poetsen, plannen, organiseren, opruimen, verplichte afspraken… En dan hangt daar ineens zo’n lamp. Pok. Daar loop je dan wel eens tegenaan met je leuke, drukke leven. Dan heb ik bijvoorbeeld in mijn hoofd helemaal bedacht hoe ik het die week ga doen en dan wil mijn lijf ineens niet meer mee. Teveel les gegeven op de sportschool, een drammende dreumes die niet wil slapen, een werkoverleg, lange werkdagen, een heup die zeer doet. En dat is dan mijn eigen schuld. Tja, de dertig gepasseerd en dan krijg je dat. Althans, ik soms wel.

Ik denk namelijk vaak dat ik alles kan. En dat kan dus niet. Dan slenter ik met een hoofd vol watten, een slap lijf en een bult op mijn kop (haha!) door mijn leuke, drukke leven. En dan is opeens niet alles even leuk meer. Want al die leuke dingen zie ik dan wel eens als een major obstakel. Zo jammer. Plan het dan gewoon wat minder vol, Wen! Denk ik dan zelf. Maar dat bedenk ik me dan pas als ik al een bult heb van die lamp. Vriendinnen hebben het ook. Het gebruikelijke antwoord op de vraag ‘Hee hoe gaat het met je?’ is dan ook ‘Goed hoor, maar ja druk, druk, druk he!’

Een lege agenda lijkt me heerlijk! Wat jij?
Een lege agenda lijkt me heerlijk! Wat jij?

Maar gaat het dan eigenlijk wel echt goed? Lopen we onszelf niet voorbij? Moet de rem er niet eens op? Eigenlijk wel. Maar dat is moeilijk want we denken allemaal dat we het energielevel van een achttienjarige hebben. Maatregelen treffen moeten we! Knopen doorhakken en keuzes maken. Lekker makkelijk ook. Want alles is zo leuk. En vaak komt ook alles tegelijk. Waarom is dat? Ik zou willen dat ik een rustigere periode in kan gaan maar met het oog op ons nieuwe huis (leuk!) gaat dat nog wel even duren. Kom maar op met die lampen. Ik ga ze proberen te ontwijken.

Prop jij je dagen ook vol of lukt het je om rust te nemen? HOE? Nee, echt, tell me! Schrap jij makkelijk dingen uit je agenda?

 

xx Wen

 

Ook leuk om te lezen: (als je het niet te druk hebt, haha!)
Je kunt altijd nog vinoloog worden
Je hebt een kind en daarom dus verder geen leven
Als ik later groot ben

 

Volg je La Log al op Facebook, Twitter, Google+ (ja,ja), Bloglovin’? En vergeet Pinterest niet, dat heeft ook Zo Veel Meerwaarde. 😉