Het boyband tijdperk

Haha, een nerd met een BSB t-shirt en een beugel...
Haha, een nerd met een BSB t-shirt en een beugel…

De deuren gaan open. Je mede-fans veranderen op slag in concurrenten want vooraan staan is het doel! Duwend en vuurspuwend staan we in de rij om ons kaartje te laten scannen, om vervolgens als een stel losgeslagen kamelen (?) zover mogelijk naar voren te draven. Het is een hele prestatie als je elleboogstotend het eerste vak haalt. Suck it mede-fans, ik sta vooraan! In m’n BSB T-shirt. Want natuurlijk droeg je dat. En dit is nog maar een kleine greep uit het boyband-tijdperk.

Het BSB concert op 5 juni 1999 in de Arena; ik was erbij!
Het BSB concert op 5 juni 1999 in de Arena; ik was erbij!

Op mijn twaalfde zat ik er middenin. En ik schaam me er niet eens voor. Welnee. Weet je hoe hip dat toen was? Of nou ja, dat zeg ik nu natuurlijk wel tegen mezelf maar eigenlijk was ik gewoon een weirdo in een BSB T-shirt. Met beugel, om het plaatje even compleet te maken. Maar gelukkig waren er meer meiden zoals ik.

Je draait dan de hele dag muziek van de Backstreet Boys. In je shirt dus ja. Op je kamer, die helemaal behangen is met posters. Zittend op je BSB dekbedovertrek. Ondertussen werk je fanatiek aan plakboek nummer zoveel. Een aantal van die plakboeken heb ik zelfs nog. Het dekbedovertrek niet meer. Best jammer trouwens.

Mijn tienerkamer!
Mijn tienerkamer!

boyband, Backstreet Boys, BSB

Tegenwoordig zijn de boybands niet meer zo hip. Sporadisch steekt er zo nu en dan een de kop op, maar dat is nooit zoals toen. Ik ben van mening dat de meiden van nu echt een hele hoop missen. Ik vind het eigenlijk ook gewoon zielig voor ze. Iedereen zou een boyband-periode moeten meemaken. Dat je über fan bent en alles verzameld wat er maar te vinden is. Ik had het: een BSB kaars(!), vlaggen, een ketting, tientallen shirts, een vest, portemonnee, sleutelhangers en op een gegeven moment kreeg ik zelfs een BSB taart op mijn verjaardag van mijn ouders. Wat een hoogtepunt was dat.

Een aantal jaren terug heb ik nog een concert van ze bezocht. Gewoon zomaar. En het was echt heel erg tof! En ik was niet de enige die dat vond. Ik heb jullie wel gezien.

boyband, Backstreet Boys, BSB
Toch fijn dat we zo nog eens het boyband-tijdperk kunnen herbeleven. Even terug in de tijd. Even een zorgeloze tiener zijn. Het enig waar je je dan druk om maakt is of Nick Carter een vriendin heeft. Speaking of… Zou hij er een hebben? Ik ga zijn Facebook checken! (Want natuurlijk heb ik hem op Facebook.) Trek ik ook meteen mijn BSB-shirt aan. 😉

Was jij fan van een boyband? (Of ben je dat stiekem nog steeds?)

xx Wen

8 thoughts on “Het boyband tijdperk

 1. Ben vorig jaar nog naar de BSB geweest, 1e concert was trouwens in de beginjaren 93/94 in Gent, met de trein naar Belgïe zonder ouders… en dan de nacht van te voren er al liggen…. maar wel vooraan staan natuurlijk 🙂

  • Jaaa precies! Dat waren nog eens tijden he Kim, haha. Het laatste concert waar ik ben geweest is een jaar of drie, vier geleden in Ahoy.

 2. Je zegt: ‘Tegenwoordig zijn de boybands niet meer zo hip. Sporadisch steekt er zo nu en dan een de kop op, maar dat is nooit zoals toen.’ Uhhh, heb je toevallig iets gehoord over een bandje dat One Direction heet? Daar kunnen de fans van BSB nog wat van leren. Om nog niet te spreken over de bandjes uit ons eigen land; de taferelen rond B-brave en Mainstreet zijn ook vrij apart.

  Maar goed, ook ik was even BSB fan, maar dat was meer omdat iedereen fan was en de band waar ik echt fan van was uit elkaar was gegaan (Take That). Ik ben wel naar een concert van ze geweest, samen met mijn zus. Ik vind het trouwens nog steeds heerlijke muziek.

  • Hoi Minke, ik vind het ook echt nog leuke muziek! Heerlijk om af en toe nog te luisteren. Wat betreft mijn opmerking: dat is puur mijn beleving hoor. Nu ben ik natuurlijk een stukje ouder dus krijg ik dat veel minder mee dan toen, maar uiteraard zijn er nu ook gewoon uber-fans van boybands te vinden! Gelukkig maar! 😉

 3. Aaah die goede oude tijd, ik ben naar de arena geweest vroegah en in Arnhem. Was wel een gekkenhuis toen, kon je de liedjes amper horen door al het gegil (vreselijk!!)
  Was leuk vroeger en jemig wat Had ik ook veel van ze, hele kamer vol!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge